آموزش موسیقی را چگونه شروع کنیم؟ از کدام آموزشگاه موسیقی؟
توضیحات:
-
به نام خدا
سلام دوستان امیدوارم حس و حال یه کلاس موسیقی آنلاین را داشته باشید. چون در این مقاله میخواهیم به اندازه یک جلسه آنلاین موسیقی مطلب بهتون منتقل کنیم. میخوایم تو این مقاله درباره آموزش موسیقی باهاتون صحبت کنیم و یکسری تجربیات از چند تا از مدرسین موسیقی را باهاتون به اشتراک بزاریم.
امروزه اوضاع ساز و موسیقی هم مثل دیگر جنبههای فرهنگی افت محسوسی داشته. هر فردی که مقداری از یک ساز بلد میباشد، خود را کارشناس معرفی کرده و در حال تدریس موسیقی میباشد.
به تبع این موضوع پیدا کردن مرکز آموزشی مناسب تبدیل به دغدغه بسیاری از والدین شده است. بسیاری از بچه ها و نوجوانان با استعداد که دنبال یادگیری موسیقی یا یک ساز هستند برای پیدا کردن آموزشگاه موسیقی خوب دچار مشکلات زیادی هستند.
از این رو تصمیم گرفتیم که در این مقاله به صورت کامل یک نقشه راه برای هنرجویان ترسیم کنیم تا هرچه بیشتر با ویژگی های آموزشگاه موسیقی خوب و محتوای آموزشی ارزشمند آشنا بشوند.
برای رسیدن به این هدف نیاز هست روش های مرسوم برای یادگیری موسیقی را با هم بررسی کنیم و معایب و مزایا هر یک را بر شماریم.
روش های آموزش موسیقی
کلاس های آموزش موسیقی یک نفره
روش که متداول ترین روش هست و اکثر موزیسین ها و آموزشگاه ها این روش را انتخاب میکنند. کلاس های تک نفری موسیقی به صرفه و همراه با بازده بالا هست.
فرد همراه با مدرس سر کلاس تمرین میکنند درس را از روی نت یا با گوش دادن مینوازند. مطالب منتقل میشه و در آخر هم هنرجو تمرین هفته بعد را از استاد دریافت میکند و طی هفته به تمرین درسهای جدید مپردازد.مجموع کلاس ها انفرادی موسیقی 20 الی 30 دقیقه طول میکشد.
هنرستان و دانشکدهی موسیقی هم از همین متد آموزشی استفاده میکند. لازم به ذکر است که هنرستان موسیقی یک نمونه موفق مدرسه موسیقی در ایران است که از مدل های اروپایی نمونه برداری شده است.
آموزش آنلاین موسیقی
روش دیگر که امروزه بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است، روش آموزش آنلاین موسیقی هست که به روش skype هم معروف است.
هنرآموزانی که مشتاق یادگیری هستند و وقت ندارند که توی کلاسهای حضوری شرکت کنند یا فاصله فیزیکی زیادی تا آموزشگاه موسیقی موزد نظر دارند .معمولا از این روش استفاه میکنند.
این روش نیاز به اینترنت خوب و همچنین دقت و تمرین زیادی داردتا خلا کلاس آموزش حضوری رو پر کنه. مقل کلاس های حضوری از روی نت تمرین انجام میشود و در آخر هم تمرین مورد نیاز از استاد گرفته میشود.
خودآموز موسیقی، خود آموز ساز
روش خورآموز یا به عبارت دیگر خرید فیلم های آموزشی موسیقی در قالب DVD یا فایل های قابل دانلود.
این روش هم برای کسایی که نمیتونن زمان مشخصی خودشون را به آموزشگاه یا اینترنت جهت کلاس های آنلاین برسانند مناسب است.هر وقت که بتوانند از فراغت خودشان استفاده میکنند و فیلم های آموزشی را اجرا میکنند و از روی نت، تصویر ساز و دست استاد درس ها را اجرا میکنند.
این روش بیشتر به افرادی توصیه میشه که قبلا تحت نظر یک موزیسین تعلیم دیده اند و از ساز مور نظر اطلاعات پایه ای را دارند و حالا میخواهند توانایی های خود را توسعه بدهند.
از معایب این روش این است که اگر سوالی برای هنرجو پیش بیاید کسی را برای پاسخ به سوال خود ندارد. یا اگر ایرادی در نحوه اجرا دروس داشته باشد کلاس رفع اشکالی موجود نیست که فرد بتواند امتحان بدهد و ایرادات موجود را شناسایی و رفع کند.
ویژگی های آموزشگاه موسیقی خوب
در ابتدا باید توضیح بدهم که چرا نیازمند داشتن یک دید کلی به ویژگیهای مثبت یک موسسه آموزشی موسیقی هستید. در واقع شما یا فزرند شما که قرار است موسیقی را بیاموزد در بستر آموزشگاه پرورش پیدا میکند و اگر این بستر نا مناسب باشد حتی بهترین اساتید هم از آموزش به هنرجو عاجز هستند.
شاید از برخی آشنایان شنیده باشید که فرزندشان را پیش بهترین اساتید موسیقی در بهترین آموزشگاه موسیقی فرستاده اند ولی نتیجه مطلوب نگرفته اند.
گاهی اوقات آموزشگاه ها اولویت خود را روی پول دراوردن متمرکز میکنند ودستمزد مدرسین خود را کاهش میدهند که باعث افت کیفیت در تدریس میشود.
برای تشخیص کیفیت آموزشی یک موسسه آموزشی موسیقی به نکاتی که در ادامه میگوییم توجه کنید و برای مطالعه بیشتر به صفحه ویژگیهای آموزشگاه موسیقی خوب مراجعه کنید.
تعداد هنرجویان در جلسه آموزشی
در قسمت قبلی توضیح دادم که انواع جلسات آموزشی چگونه هستند. اگر در آموزشگاهی ثبت نام میکنید که جلسات خصوصی نیستند بهتر است درباره این موضوع از موسسه سوال کنید. چون کلاسها عرفا به صورت خصوصی هستند. مگر قبلا ذکر شده باشد یا کلاس، کلاس همنوازی یا گروه نوازی باشد.
سابقه تاسیس آموزشگاه
برای تشخیص آموزشگاه موسیقی خوب باید ابتدا به سابقه و سال تاسیس آن دقت کنید. البته این فاکتور را نمیتوان تنها ویژگی مثبت یک موسسه آموزشی موسیقی دانست.
قطعا داشتن سابقه بیشتر به معنی اهمیت اعتبار برای آن آموزشگاه است، پس احتمال پایین آوردن کیفیت آموزشی کمتر میشود.
استعدادیابی (Talent identification)
قبل از آنکه بخواهید قدیم در مسیر موسیقی و هنر بگذارید باید از استعداد خودتان آگاه باشید تا هنگام انتخاب ساز موردنظر برای یادگیری بهترین انتخاب را انجام دهید.
دوره ارف، زمینهسازی برای کودکان
اگر فرزند شما زیر سن 12 سال میباشد بهترین راه موجود برای شناخت استعداد، علاقه و سطح اشتیاق هنری او ثبت نام در یک دوره ارف میباشد.
در دوره ارف کودکان یا نوجوانان با سازهای ساده مثل بِلز به یادگیری اصول اولیه موسیقی میپردازند و در صورت گرفتن بازخورد مثبت میتوانند یک ساز را انتخاب کنند تا توسط آن ادامه مسیر یادگیری هنر موسیقی را ادامه دهند.
البته در جلسات پایانی ارف معرفی ساز هم انجام میشود تا هنرجویان با شناخت بهتری ساز خودشان را انتخاب کنند.
روش ارف چند سالی است که دیگر ارزش و اعتبار سابق را ندارد و از نظر علمی دیگر معتبر نیست. البته در ایران هنوز هم بهترین روش ممکن برای شناخت استعداد موسیقیایی کودکان است.
روش استعدادیابی برای بزرگسالان
متاسفانه متد ارف برای بزرگسالان زیاد جوابگو نیست. توصیه میکنیم از آموزشگاه مورد نظر خود بخواهید که هر ساز را به شما نشان و مقداری برایتان توضیح دهند.
سعی کنید با صدای سازهای مختلف که در آهنگ ها میشنوید ارتباط برقرار کنید. افراد بزرگسال نسبت به خودشان آگاهی بیشتری دارند و از علاق خودشان بیشتر آگاه هستند و با کمی جستجو میتوانند ساز مورد نظر خود را پیدا کنند.
در سایت آموزشگاه موسیقی زخمه آموزشهای رایگانی را برای هنرجویان قرار داده ایم تا با مطالعه آنها نسبت به علاقه خودشان آگاهی بیشتری پیدا کنند.
نتیجه گیری نهایی
به طور کلی آموزش موسیقی امری نیست که بشود با فقط کلاس رفتن یا چند عدد فیلم آموزشی یه صورت کامل یادگرفت. بلکه نیاز به تمرین، ممارست و از همه مهم تر عشق و علاقه دارد.فرد باید با عشق دنبال پیدا کردن مطلب جدید و یادگرفتن و جستجو کردن آموزش های جدید باشد.
در مطالب بعدی درباره ی کلیات موسیقی و فاکتور های مهم آموزشگاه های موسیقی خوب و نحوه ی ارزیابی اساتید براتون توضیح میدم.