اگر قصد خرید گیتار را دارید این مقاله را از دست ندهید!

توضیحات:

  • به نام خدا

    در این مقاله قرار است راجع به مشکلی که اکثر مبتدیان یادگیری گیتار با آن رو‌‌به‌رو هستند صحبت کنیم. منظورمان دقیقا  خرید یک گیتار خوب است که فوت و فن‌های زیادی دارد. از آنجا که برای آموزش گیتار، اولین قدم خرید گیتار است، از همان ابتدا باید گیتار خوب و مناسبی تهیه کنید.

    امروزه در بازار گیتارهای مختلفی وجود دارد که قیمت‌های متفاوتی نیز دارند. پس هر کس بر اساس نیازها و بودجه‌ی خود می‌تواند گیتار مناسبی تهیه کند. اما تعداد این گیتارها آنقدر زیاد است که احتمالا برای خرید، سردرگم خواهید شد. چون گیتارها در مارک‌‌ها، انواع  و با طراحی‌ها و قیمت‌های مختلف در دسترس هستند.

    پس اگر ندانید که می‌خواهید چکار کنید و چه گیتاری بخرید، سرنوشت همان زبان‌آموز بیچاره‌ای را خواهید داشت که نمی‌داند از کدام پکیج یادگیری زبان انگلیسی استفاده کند. متاسفانه در چنین مواردی بیخیالی جوابگو نیست و شما واقعا باید گیتار خوبی بخرید!

    البته اگر برای یادگیری گیتار از طریق آموزشگاه موسیقی اقدام می‌کنید، پس قطعا در این زمینه مشکلی نخواهید داشت. چون استاد موسیقی به شما در خرید یک گیتار خوب کمک خواهد کرد.

    فاکتورهای مهم در خرید یک گیتار مناسب

    به طور کلی، پنج فاکتور مهم و اصلی در خرید یک گیتار خوب وجود دارد. این پنج فاکتور شامل قیمت، سبک موسیقی، تست گیتار، گارانتی کالا و استایل گیتار است. در حقیقت، اگر حتی یکی از این فاکتورها را نادیده بگیرید، در خرید گیتار اشتباه خواهید کرد. ما در ادامه به بررسی و توضیح این پنج فاکتور می‌پردازیم تا شما را از خرید اشتباه نجات دهیمJ

    از نرخ‌ خوب تا قیمت‌های سر به‌ فلک کشیده

    حواستان را خوب جمع کنید. چون قرار است هزینه کنید و متاسفانه این هزینه کم نخواهد بود. ما در اینجا راجع به تمام بودجه‌ها و تمام افراد صحبت می‌کنیم. در ابتدا باید یاد‌آور شویم که به طور کلی، گیتار ها به دو دسته‌ی نو و دست‌دوم تقسیم‌بندی می‌شوند.

    اگر می‌خواهید گیتار دست دوم بخرید، پس خودتان احتمالا تمام فوت‌ و فن‌ها و چم و خم‌ها را می‌دانید. قیمت‌ها نیز توافقی خواهد بود. پس باید با اطلاعات کاملی اقدام نمایید که سرتان کلاه نرود.

     اما برای خرید یک گیتار نو، قیمت‌های مختلفی وجود دارد. این قیمت‌ها از حدود ۴۰۰ هزارتومان تا ۲۰ میلیون‌تومان (یا حتی بیشتر) خواهد بود. مطمئنا گیتاری که قیمتش بیشتر باشد، کیفیت بیشتری دارد. اما از همان ابتدا لازم نیست گیتار گران قیمتی بخرید.

    حتی اگر در آموزشگاه موسیقی ثبت نام کرده باشید، به شما می‌گویند که یک گیتار مبتدی بخرید و پول زیادی در این زمینه خرج نکنید. قیمت گیتارهای مبتدی هم از ۴۰۰ هزار تومان شروع شده و به یک میلیون تومان می‌رسد.

    گیتارهایی که از یک تا چهار میلیون تومان قیمت دارند، گیتارهای سطح متوسط هستند. گیتارهای حرفه‌ای که برای کنسرت، مراسم و … مفید هستند، از چهار میلیون به بالا قیمت دارند. پس صلاح کار خویش را خسروان دانند!

    البته به عنوان یک مبتدی، می‌توانید گیتارهای سطح متوسطی را که قیمتی بین ۱ تا ۴ میلیون تومان دارند، بخرید. چون به‌هرحال شما باید چنین گیتاری را تهیه کنید. پس این تقریبا به بودجه و جیب شما نیز بستگی دارد.

     

    انواع گیتار: از کلاسیک تا الکترونیک!

    قطعا شما نیز حین تماشای مسابقات موسیقی مختلف، کلماتی چون گیتار کلاسیک، گیتار اکوستیک و الکتریکی به گوشتان خورده است. اگر مبتدی باشید، احتمالا زیاد راجع به تفاوت آن‌ها چیزی نمی‌دانید. یک گیتار در سه نوع اکوستیک، الکتریک و کلاسیک وجود دارد. چون احترام به بزرگتر‌ها و نوستالژیک‌ترها واجب است، ما توضیحاتمان را از گیتار کلاسیک شروع می‌کنیم:

    با گیتار کلاسیک پاپ بزنید!

    اول از همه این نکته را به خاطر داشته باشید که چون اسمش گیتار کلاسیک است، قرار نیست با آن صرفا آهنگ سنتی بزنید! البته می‌توانید موسیقی‌های کلاسیک را با آن امتحان کنید، ولی برای نواختن سبک پاپ نیز مناسب است.

    گیتار اکوستیک: دوستداران جز و بلوز، بشتابید!

    گیتار اکوستیک بیشتر برای نواختن در سبک جز و بلوز مناسب است. اگر راجع به این سبک‌ها اطلاعات ندارید، می‌توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، حجم زیادی از اطلاعات را به دست بیاورید.

    گیتار الکتریکی: متفاوت و خاص

    به احتمال زیاد خودتان می‌دانید که با یک گیتار الکتریکی چه موسیقی ساخته می‌شود. البته اگر نمی‌دانید نیز در یک آموزشگاه موسیقی خوب، یاد می‌گیرید که با گیتار الکتریکی بیشتر موسیقی در سبک متال و راک نواخته می‌شود.

    ابتدا خوب فکر کنید که به چه سبکی از موسیقی علاقه دارید. پاپ، راک، سنتی یا … ؟. سپس می‌توانید با مشورت با اساتید و خواندن چند مقاله‌ی مفید، یک گیتار خوب بخرید و با آن موسیقی‌های زیبایی بنوازید.

    بهترین برند در خرید گیتار کلاسیک

    اگر به این نتیجه رسیدید که عاشق موسیقی پاپ  یا کلاسیک هستید، پس باید گیتار کلاسیک بخرید. اما بهترین برند گیتار کلاسیک کدام است؟ در حقیقت از بهترین برندها در خرید یک گیتار کلاسیک می‌توان به برند یاماها (YAMAHA)، اپیفون، ایبنز (Ibanez) اشاره کرد.

    خیالتان از بابت قیمت گیتارهای این برندها نیز راحت باشد. در این برندها، هم گیتار ۴۰۰ هزارتومانی وجود دارد هم گیتار ۵ میلیون تومانی. پس هر کس با هر بودجه‌ای می‌تواند از این برند‌ها خرید کند.

    بهترین برند در خرید گیتار اکوستیک

    اگر قصد خرید چنین گیتارهایی دارید، به شما برند‌‌هایی چون مارتین، تیلور و فندر معرفی می‌کنیم. این برندها در خرید گیتار کلاسیک نیز مناسب هستند.

    بهترین برند در خرید گیتار الکتریکی

    اگر روحیه و علاقه‌ی شما سبک متال و راک می‌طلبد، پس  باید گیتار الکتریکی تهیه کنید. البته این گیتارها نسبت به گیتارهای کلاسیک و اکوستیک کمی گران‌تر هستند و قیمت آن‌ها از ۳ میلیون تومان شروع می‌شود.

    قبل از خرید، گیتار را تست کنید.

    جز خوراکی، هیچ‌چیز را نمی‌توان بدون امتحان کردن خریداری کرد. امروزه حتی برای خرید نوشیدنی هم می‌توانید کمی از آن را نوشیده و تست کنید! پس چگونه می‌خواهید بدون تست کردن، گیتار بخرید؟ البته تست کردن گیتار می‌تواند برای مبتدیانی که اطلاعات زیادی ندارد، سخت باشد. اما در آموزشگاه موسیقی این موارد و تکنیک‌ها را در همان جلسات اول به شما آموزش می‌دهند.

    در این مورد به فروشگاه و مرکزی مراجعه کنید که به شما اجازه‌ی تست کردن گیتار بدهند. البته اکثر مراکز فروش تجهیزات موسیقی این امکان را برای شما فراهم می‌آورند. قبل از خرید، گیتار را در دست خود بگیرید و راحتی آن را چک کنید.

    به اندازه نیز دقت داشته  باشید چون باید بر اساس جثه‌ی شما، مناسب باشد. شکل و ظاهر ساز نیز اهمیت زیادی دارد. خصوصا اگر برای کودکان خرید می‌کنید. معمولا بهترین اندازه‌ی گیتار برای کودکان، سه چهارم یا یک دوم است.

    به بدنه گیتار توجه کنید‍

    علاوه بر این، تمام اجزا و جزئیات گیتار را با دقت نگاه کنید. برای مثال، دنبال خراش، ترک و شکستگی روی بدنه باشید. جوری به آن نگاه کنید که انگار برای پیدا کردن یک مشکل در آن، جایزه گذاشته‌اند. تمام فرت‌ها را بررسی کنید و صدای ساز را در تمام تارها گوش دهید.

    اگر صدای بد یا وزوز می‌دهد، پس حتما مشکل دارد. چون صدای آن باید واضح و شفاف باشد و نویزی نداشته باشد.

    برای خرید گیتارهای کلاسیک و اکوستیک، به این نکته دقت کنید که در چه مکانی نگه‌داری می‌شوند. اگر آن‌ها را در مکانی مرطوب یا زیادی خشک و زیر آفتاب نگهداری کرده‌اند، از خرید خودداری کنید.

    چون قطعا در بدنه‌ی آن‌ها مشکلاتی چون برآمدگی چوب یا ترک و شکستگی وجود خواهد داشت.

    از فروشگاه‌های معتبر گیتار بخرید.

    همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، خرید از بازار سیاه و خرید گیتار دست‌دوم به متقاضیان مبتدی توصیه نمی‌شود. بهترین مکان جهت خرید یک گیتار خوب، فروشگاه‌های معتبر و مراکز معروف است. چون درصورتی که گیتار مشکلی داشته باشد، می‌توانید آن را تعویض کنید یا مجددا به فروشگاه مراجعه نمایید. حتی در خرید آن می‌توانید مشاوره و راهنمایی بگیرید. پس برای خرید گیتار، ریسک نکنید و احتیاط لازم را به عمل آورید تا در آینده‌ای نزدیک، پشیمان نشوید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط اجاره و کرایه باند
    تماس : 09123722683- 021 44285741
    انتشار مطلب در :