آموزش ضرب پا در موسیقی برای شمارش ریتم

توضیحات:

  • به نام خدا

    ضرب پا در موسیقی به نوازندگان مبتدی کمک می‌کند تا ریتم موسیقی را حفظ کنند. احتمالا معلم موسیقی شما هم از شما خواسته است تا در هنگام نوازندگی پا بزنید تا بتوانید ریتم موسیقی خود را حفظ کنید.

    اگر برای شما هم سخت است که چنین کاری را انجام دهید، یعنی پا زدن و حفظ ضرب پا برایتان به یک معضل تبدیل شده است با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.

    نحوه پا زدن برای شمارش ریتم در موسیقی

    ما معمولا برای هر ضرب در موسیقی یکبار پا می‌زنیم. برای انجام این کار باید کف پاهایمان را روی زمین قرار دهیم و پاشنه پا را درجای خود ثابت نگه داریم. سپس کف پای خود را بالا آورده و دوباره پایین می‌آوریم تا کف پا مجددا روی زمین قرار بگیرد. وقتی که این عمل رفت و برگشت پا را انجام می دهیم، در واقع یک ضرب را اجرا کرده ایم.

    نحوه شمارش پا برای ریتم 4/4

     

    حال تصور کنید که می‌خواهید همراه با یک میزان 4/4 که چهار عدد نت سیاه دارد پا بزنید. در این صورت شما باید پایتان را چهار بار و در یک سیکل رفت و برگشتی بالا و پایین کنید تا ریتم یکی از میزان های 4/4 در بیاید.

    در واقع هر ضرب پای رفت و برگشت کامل به عنوان یک نت سیاه شناخته می‌شود. بنابراین بالا بردن پا به سمت بالا یک نیم ضرب و معادل نت چنگ است . پایین آوردن پا هم همین طور زیرا هر نت چنگ معادل نصف یک نت سیاه است.

    نحوه پازدن برای شمارش ریتم 6/8

    نحوه پا زدن برای ریتم 6/8 با پا زدن برای ریتم های ساده ای مثل 4/4 متفاوت است. شما در ریتم های 6/8 که در هر میزان آن دو تا یک و نیم ضرب معادل دو نت سیاه نقطه دار دارید. با هر بار پا زدن و در طی سیکل رفت و برگشت پا یک و نیم ضرب یا در واقع سه نت چنگ را محاسبه می‌کنید.

    در واقع برای محاسبه ریتم هر کدام از میزان های 6/8 باید فقط دو بار پا بزنید و در هربار پا زدن و بالا و پایین کردن کف پایتان، یک و نیم ضرب معادل سه چنگ بشمارید. یعنی وقتی پایتان بالا برده می‌شود می‌گویید: یک دو سه (معادل سه چنگ). و وقتی هم که دوباره برای بار دوم پایتان را بالا و پایین می‌برید. می‌گویید: چهار پنج شش (معادل سه چنگ یا یک و نیم ضرب بعدی همان میزان). بدین شکل با دو بار پا زدن می‌توانید یک میزان کامل از ریتم 6/8 را اجرا کنید.

    اشتباهات رایج در ضرب پا در موسیقی

    یکی از رایج ترین مشکلاتی که هنرجویان برای ضرب پا در موسیقی با آن مواجه می‌شوند. این است که نمی‌توانند پا زدن را در حین نوازندگی با یک ریتم و سرعت مشخص حفظ کنند.

    بسیاری از افراد در حین ساز زدن سرعت پایشان را کم و زیاد می‌کنند و بعضی افراد در بعضی قسمت های اجرایشان فراموش می‌کنند که باید به پا زدن ادامه دهند.

    نکته این است که پای شما نباید در حین اجرا از دستتان فرمان بگیرد و نباید سرعت پا زدن در حین اجرای قسمت های مختلف تغییر کند بلکه این دستتان است که باید از پای شما فرمان بگیرد.

    اما چگونه می‌توان به اجرای صحیح ضرب پا در موسیقی عادت کرد؟

    بهترین تمرینات برای رعایت ضرب پا در موسیقی

     

    واقعیت این است که فقط تمرین 2می تواند به شما برای عادت کردن به پا زدن برای شمارش ریتم موسیقی کمک کند.

    به شما توصیه می کنم که برای اینکه بتوانید به پا زدن برای شمارش موسیقی عادت کنید، در حین انجام کارهای روزانه تان مثلا در حین دیدن تلویزیون سعی کنید که با یک سرعت مشخص شروع به پا زدن کنید و مدام این تمرین را تکرار کنید تا پای شما عادت کند که درست مثل یک مترونوم و مثل تیک تاک ساعت با یک سرعت بالا و پایین بشود.

    کار دیگری که می توانید انجام دهید، این است که به صدای مترونوم با هندزفری گوش دهید و در حین انجام کارهای روزانه تان همگام با صدای مترونوم پا بزنید.

    نکته دیگر اینکه می توانید قبل از اینکه یک قطعه را اجرا کنید، شروع به ریتم خوانی آن قطعه کنید و بدون اینکه نوازندگی کنید، نت ها را یک به یک بخوانید و به اندازه ارزش هر کدام از نت ها پا بزنید و وقتی که ریتم خوانی و پا زدن برایتان آسان شد، شروع به تمرین آن قطعه با سازتان کنید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط اجاره و کرایه باند
    تماس : 09123722683- 021 44285741
    انتشار مطلب در :